Vestfyns Gymnasium

Der er masser af kunst på Vestfyns Gymnasium. Siden gymnasiets nye bygninger åbnede i 2014, er vægge i fællesarealer blevet udsmykket med kunstværker af væsentlige danske kunstnere. Udenfor har kunstneren FOS opført et stort steds-specifikt kunstværk.
vest gym

Kunst i nye rammer

Vestfyns Gymnasium blev grundlagt i 1959. For at imødekomme nye undervisningsformer og klassestrukturer måtte den gamle bygning vige for nyt og tidssvarende byggeri, som stod færdigt i 2014. Billedkunsten kom i højere grad på dagsorden, da gymnasiet nu arbejdede ud fra en vision om at blive et synligt flagskib for kunst på Vestfyn.

I nær dialog med gymnasiet begyndte Ny Carlsbergfondet med at udsmykke indendørsarealerne med kunstværker af Jesper Christiansen, Kirsten Christensen, Henning Damgård-Sørensen, Asmund Havsteen-Mikkelsen, Jytte Høy, Eske Kath og Ole Sporring.

Aur(0)a

Udenfor, og ligeledes med støtte fra Ny Carlsbergfondet, har kunstneren FOS opført en både underfundig og monumental udsmykning i form af et omfattende, labyrintisk ruinkompleks med murforløb, flise- og græsgange, en kæmpe kop og et helt specielt busstoppested. Aur(0)a, som værket hedder, blev indviet i 2019 og danner udgangspunkt for nærværende læringsmateriale om kunsten på Vestfyns Gymnasium.

Vestfyns Gymnasium har nu kunst med oplevelser for øje og sind – helt fra busstoppestedet gennem parken og frem til væggene indendørs.
Ole Toft Hansen, rektor

Værker på Vestfyns Gymnasium