Høng Gymnasium

Med den stedsspecifikke værkserie High School Days af HuskMitNavn, er den over 150 år gamle skole nu blevet 6 vægmalerier rigere. Værkserien er at finde på skolens gange og i salen.
HuskMitNavn, High School Days

Høng Gymnasium er et af landets mindste gymnasier og kan spores helt tilbage til 1866. Den har befundet sig i sine nuværende bygninger siden 1913, da et tidligere afholdshotel blev indrettet til skole. I 1968-72 fik skolen tilbygninger, som i dag udgør den primære del af skolens areal. Høng Gymnasium har en kostafdeling, hvorfor ca. 70% af eleverne bor på skolen.

Gymnasiet ønskede en udsmykning, som ikke kun ville pryde skolens gange, men også hjælpe den enkelte elev fagligt, kreativt og socialt.

High School Days

Den kunstneriske udsmykning på Høng Gymnasium er skabt af den anonyme kunstner HuskMitNavn, som med sin karakteristiske graffiti-stil og satiriske streg har bemalet skolens vægge.

Værkserien er delt op og hænger forskellige steder på skolen, men alle malerierne kredser om det samme tema, nemlig ungdomslivet i gymnasiet.

Læringsmaterialet til Høng Gymnasium tager afsæt i de seks værker af HuskMitNavn, men inddrager også andre kunstnere og værker ophængt på skolen samt udsmykninger på andre gymnasier, som kan findes her på siden.

Jeg håber på at få folk til at føle sig lidt mindre alene. At når man kigger på det, tænker, at der er andre, der har oplevet de her ting. Eller "Gud, det er jo det, jeg oplever lige nu". Det er måske essensen af sådan en udsmykning som den her.
HuskMitNavn