Martin Bigum

Martin Bigum tager sit publikum med på en tur ad ”Memory Lane” og ind i et fascinerende drømmeunivers. Fem malerier har han skabt til studierummet på Marselisborg Gymnasium, hvor det midterste og største maleri, ”Mindeland”, kan ses om et slags centrum for fortællingen.

Bigum reflekterer i billederne over erfaring og erindring; hvad vil det sige at være et ungt menneske, der er på vej til at stykke sin fremtid sammen? Hvilken vej, skal man gå? I billederne er der også referencer til Bigums eget liv.

Martin Bigum, født 1966 i København, er en selvlært kunstner, der brød igennem som billedkunstner i midten af 1990’erne. Som ung var han tegner for satirebladet MAD, og tegneseriens æstetik er stadig en central del af hans formsprog. Fra slutningen af 1990’erne begyndte museerne at fatte interesse for hans kunst, og han har siden haft mange store udstillinger på danske kunstmuseer, senest på Arken i Ishøj og på Vesthimmerlands Kunstmuseum. Bigum skriver også og udgav i 2014 bogen Min personlige kunsthistorie, der lidenskabeligt fortæller om, hvorfor han er så begejstret for kunstens kvaliteter.