Jesper Christiansen

I Jesper Christiansens værker mødes nutid og fortid i et vindue med udsigt til kvarterets smukke bygninger og barokke haveanlæg fra dengang, Marselisfamilien gjorde sit indtog i Aarhus i 1600-tallet.

Et væld af historier i form af tekst og billeder myldrer frem på malerierne. Jesper Christiansen har bl.a. været inspireret af kinesiske rullemalerier i aflange formater fra 1600-tallet, der også fortæller små historier om byer og landskaber.

Jesper Christiansen er født i 1955 og i perioden 1981-88 uddannet på Det Kgl. Danske Kunstakademi, hvor han også har været professor. Han har i de senere år markeret sig med sine fabulerende malerier, der er rige på genstande og referencer.

Jeg har ikke særligt klare idéer, når jeg begynder på et billede. Idéen kommer først undervejs. Jeg udfører aldrig skitser, men tænder ligeså snart, jeg står foran lærredet. Jeg kan derfor altid male. Hvis jeg blev vækket midt om natten, ville jeg kunne gå i gang med det samme. Jeg kan godt lide, at det er ligeså kaosagtigt og uoverskueligt at male, som det var, da jeg begyndte for 40 år siden. Gid det må blive ved sådan.
Jesper Christiansen, kunstner