Nyborg Gymnasium

Siden den gennemgribende renovering og tilbygning på Nyborg Gymnasium i 2017 er gymnasiets fællesarealer og multihal blevet udsmykket med værker af en række centrale danske samtidskunstnere.
Nyborg Gymnasium

Der er gennem mange år blevet tilføjet kunstværker til gymnasiets bygninger. Da Nyborg Gymnasium stod klar med den nye tilbygning, tog gymnasiet initiativ til en kunstnerisk udsmykning af Asmund Havsteen-Mikkelsen, hvorefter Ny Carlsbergfondet bidrog med yderligere værker samt stedsspecifikke udsmykninger til de nye sale.

Nyborg Gymnasium ønskede en udsmykning, som kunne stimulere elevernes fantasi og læring samt være en vej ind i kultur og dannelse.

Nedslag i dansk samtidskunst

Den kunstneriske udsmykning af Nyborg Gymnasium leverer betragtelige nedslag i dansk samtidskunst med malerier, skulpturer, installationer og grafik af bl.a. Malene Landgreen, Asmund Havsteen-Mikkelsen, Jørgen Haugen Sørensen og Trine Boesen.

Læringsmaterialet til Nyborg Gymnasium tager udgangspunkt i disse fire kunstnere, men materialet refererer også til andre kunstnere, hvis værker er ophængt på gymnasiet.

 

Nyborg Gymnasium står nu med en totaludsmykning, der giver nogle helt nye kunstneriske dimensioner til livet på skolen. På sin vis spejler værkerne en stor kunstnerisk åre og tradition på skolen, som der nu bliver sat en tyk streg under med Ny Carlsbergfondets flotte støtte.
Henrik Vestergaard Stokholm, rektor